T-Food
Pure recepten. Geen suiker. Wel smaak!Hallo ik ben Thijs
Kom snel terug voor meer....
De vanille-chocolade pannenkoeken
0,5 l melk, 2 eieren, 200 g patisseriebloem
1. Het beslag voor deze pannenkoeken kan je eenvoudig maken in de blender. Als je niet zo’n toestel in huis hebt, dan kan het natuurlijk ook op de traditionele manier. Let er dan wel extra op dat het deeg geen klontertjes bevat. Meet de hoeveelheid melk af en giet ze in de beker van de blender. Weeg de bloem en doe ze bij de melk, samen met de eieren.
2 vanillestokken
2. Snij de vanillestokjes overlangs en schraap de zaadjes uit de peulen. Voeg de vanillezaadjes toe aan het mengsel voor het beslag.
40 g boter
3. Zet een pannetje op een zacht vuur en smelt hierin de boter.
zout
4. Giet ook de gesmolten boter in de beker van de blender. Voeg tenslotte een snuifje zout toe.
5. Mix de hele inhoud van de blenderbeker tot een glad beslag.
1 scheutje arachideolie
6. Schenk een beetje olie met een neutrale smaak in een schaaltje (bv. arachideolie). Gebruik bij voorkeur een gietijzeren bakpan of een pan met antikleeflaag.
TIP Om de bakpan in te vetten gebruik je traditioneel een borsteltje, maar het kan ook met een aardappel. Prik een halve aardappel op een vork, dip hem in de olie en smeer een dun laagje vetstof uit over de pan.
